Welkom bij mijn tweede blog over Wagashi (和菓子). Vorige keer heb ik mijn recept voor het maken van Anko (zoete bonen pasta) met jullie gedeeld! Dit keer heb ik een mochi/daifuku recept waarbij je de Anko gebruikt! Zoals je ziet, is het groen. Maar nee, het is geen spacecake. De groene kleur komt van een plant genaamd Yomogi. Deze groeit bijna overal in Japan en als je daar bent kun je ze vers plukken en malen. De plant is hier helaas niet te krijgen dus we doen het met de gedroogde versie! Deze kun je hier via de Japanse Amazon kopen! Of hier bij Ebay. Het is misschien wat prijzig maar je hoeft niet veel te gebruiken om er iets mee te maken!

Ingrediënten

(15~20 mochi)

  • Yomogi (poeder)  5gr
  • Water 30ml
  • Mochiko (sweet rice powder) 200gr
  • Suiker 40gr
  • Water 140~180ml
  • Anko (zoete bonen pasta) 400gr
  • Katakuriko (aardappelzetmeel/maïszetmeel)

Bereidingswijze

  1. Week de Yomogi met 30ml water voor 5 min.
  2. Meng mochiko met suiker en Yomogi. Giet er beetje bij beetje water bij. Ga door met roeren totdat het een deeg wordt en net zo zacht is als je oorlel (ja, I know.. zo zeggen ze dat in Japan).
  3. Verdeel de mochi in 3 delen. En rol ze tot een bal. leg een nat doekje in de steamer en leg daar de balletjes in.
  4. Kook water in een wat kleinere pan waar de steamer bovenop past. Als het water eenmaal kookt leg je de steamer op de pan.
  5. Stoom de mochi voor 15-20 min.
  6. Rol in de tussentijd de Anko in 15~20 balletjes en leg ze opzij voor later.
  7. Nu moet je terwijl de mochi nog heet is de 3 ballen bij elkaar kneden. Het is echt heet, trouwens. TT_TT Strooi zetmeel in een bakje en leg de mochi erin. Strooi ook wat zetmeel boven de mochi en verspreidt het met je handen tot het niet meer plakt.
  8. Deel de mochi in 15~20 stukjes. Rol zo'n stukje op in een bal en maak deze plat met je handpalm. Spreid de randen voorzichtig met de vingers totdat je een goeie grootte hebt om de Anko mee in te pakken.
  9. Leg een Anko balletje in het midden terwijl je de mochi plat op je hand houdt. Maak met die hand voorzichtig een grijpbeweging en sluit de mochi voorzichtig dicht met je andere hand.
  10. Herhaal dit proces (het liefst zo snel mogelijk, omdat mochi minder elastisch wordt wanneer het koelt) met de rest en dan ben je klaar!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Recente Blogs

Bijvoeglijke Naamwoorden Deel II: Na-Adjectieven

Bijvoeglijke Naamwoorden Deel II: Na-Adjectieven

Bijvoeglijke Naamwoorden Deel I: Een Introductie tot i-Adjectieven

Bijvoeglijke Naamwoorden Deel I: Een Introductie tot i-Adjectieven
>